Intermittent fasting - het vastendieet

Intermittent fasting - het vastendieet Vasten gedurende 16 uur en eten gedurende 8 uur. Op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van afvallen is dit een succesvolle manier om kilo's kwijt te raken. Combineer vasten met goede voeding, beweging en stressreductie: wordt en blijf slank. Hier de 4 succesfactoren van ons 16/8-dieet.

vastendieet, intermittent fasten, periodiek vasten

Intermittent fasting - het vastendieet Alle media schrijven en praten over de nieuwe trend. (Op onze facebook pagina delen we dit regelmatig.) En niet voor niets. In de zomer van 2018 zijn verschillende onderzoeken gepubliceerd aantonen wat en waarom de beste manier is om af te vallen. Daarom hebben wij het eerst zelf getest. Hier lees je mijn verhaal.

intermittent fasting

Als je hetzelfde eet maar dit doet in 8 uur per dag en daarbuiten niets eet val je al af.

Als je minder eet, maar wel gezond met voldoende proteïnen en complexe koolhydraten, val je meer af.

Als je opgeslagen vet verbrandt door te sporten met HIT-training, krachttraining en aerobics gecombineerd versterk je de effecten en help je jezelf het resultaat vast te houden.

Als je meer leert over ZEN, mindfullness en dit combineert met sport en gezond eten verhoog je de weerstand van je lichaam en je geest tegen stress en verminder je de effecten die stress heeft op jou.

intermittent fasting, alternate day fasting, periodiek vasten

Er zijn verschillende manieren om de tijd in te delen waarin je vast en waarin je eet. 5 dagen gewoon eten per week en 2 dagen met 600 - 800 kcal is een methode die bekend is geworden als het Vastendieet of het Fast diet (van Dr. M. Mosley). Op deze pagina heb ik een samenvatting van het boek geplaatst.

Om en om een dag gewoon eten en een dag vasten met maximaal 800 kcal is ook populair.

De meest succesvolle "timing" in het vasten is de 16/8 verhouding. Eten gedurende 8 uur op een dag, bijvoorbeeld van 12:00 tot 20:00 of van 10:00 tot 18:00 uur. Vrouwen hebben mazzel, zij bereiken de dezelfde effecten als mannen terwijl zij hun eetperiode een uur langer mogen plannen.

Slank blijven met intermittent fasting

Afvallen is moeilijk, maar geeft enorm veel voldoening en gezondheid. De uitdaging bljift: Hoe behoud ik mijn niuewe gewicht?

Vasten om je gewicht te beheersen is ook effectief. Behoud zoveel mogelijk je vasten-eten-ritme (in ieder geval tijdens werkdagen, tot en met zaterdag ochtend en vanaf zondag-avond) Het voelt goed, je behoudt je lijn.

Eten doe je gezond; vers kleurrijk en bij elke maaltijd  eiwitten (proteïnen) gebruiken!

Vasten is goed voor je gezondheid

Overgewicht kwijtraken, overtolig vet verbranden is super. Je ziet er beter uit en je voelt je beter. Maar ondertussen gebeurd er veel meer in je lijf. Bij de meeste mensen is er ook een positief effect op de bloeddruk, het cholesterol en de gevoeligheid voor insuline. Het risico op pre-diabetes en diabetes 2 neemt af. Het risico op een scala aan lifestyle-aandoeningen veroorzaakt door overgewicht neemt af en alle effecten van gezonde voeding zie je terug.

De voordelen van vasten

Periodiek vasten, dus 16 uur per dag niet eten heeft bijzondere voordelen voor je gezondheid en je lijn.

Wat is periodiek vasten?

periodiek vasten of intermittent fasting betekent dat je 16 uur per dag niets eet en 8 uur per dag wel eet.

Gebruik je slaap-tijd ook om te vasten, dat maakt het gemakkelijker. De meeste mensen vinden een ritme in het eten van 12:00 uur tot 20:00 uur of van 11:00 tot 19:00. Tijdens het vasten gaat je lijf eerst de voorraad glucose in je bloed, spieren en lever opmaken en daarna wordt er vet verbrandt. Maar niet alleen vet, je ljif gaat "oude rommel" opruimen om te verbranden en zo energie te krijgen, een soort detox-effect dus.

Belangrijk is wel dat je voldoende drinkt zoals thee, water en koffie (maximaal 5 koppen per dag). De koffie telt overigens niet mee in je dagelijkse vloesitofinname van 2 liter. Light-dranken kunnen niet, de zoete smaak stimuleert insuline.

In de ochtend "draai je op je vetverbranding" je eerste maaltijd vul je vooral met proteïnen om je vetverbrandingsfase te verlengen. En zo breek je opgeslagen vetten af.

Bij de meeste mensen werkt dit om overgewicht kwijt te raken. Door dit te combineren met ondersteunende supplementen (ampullen en probiotica) verbrandt je vooral vet rond je middel.

Op deze website vind je onder het kopje "Voeding" meer informatie over wat je mag eten tijdens die 8 uur.

verder lezen? Hier vind je meer informatie, of bel ons op 055-3672000

geschreven door Rinjo Israels.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...