Winderigheid, opgeblazen gevoel?

winderigheid en spijsverteringsenzymen Geeft een uitgebreid diner jou “bijwerkingen”?

Denk dan eens aan enzymen. Veel mensen denken dat spijsvertering begint in maag. Dit is niet waar. De vertering van voeding begint al als wij voeding zien of ruiken. Ons speeksel begint dan al met de aanmaak van het spijsverterings-enzym amylase. Probeer het maar eens uit; neem een hap van een gewone cracker in je mond en kauw langer als normaal. Als de amylase haar werk begint te doen en complexe suikers (koolhydraten) begint af te breken in enkelvoudige suikers merk je dat de cracker zoeter begint te smaken. Een duidelijk bewijs van je lichaam dat je langzaam moet eten en goed moet kauwen.

Lees wat enzymen kunnen doen;

Enzymen voor de spijsvertering

Enzymen zijn moleculen gemaakt van eiwitten (proteïnen) en zij functioneren als katalysator (starter) voor verschillende chemische reacties in het lichaam. Vergelijk het met een vuurtje; als je in vlammen blaast voeg je extra zuurstof toe en brandt het hout harder.

Zonder enzymen wordt voeding niet goed afgebroken. Onverteerde voedingsdeeltjes bereiken de darmen en worden daar voeding voor de slechte darmbacteriën. Deze ongewenste darmflora zorgt ervoor dat de onverteerde voeding begint te rotten, waarbij gassen en vluchtige vetzuren vrijkomen die op hun beurt weer zorgen voor winderigheid en een opgeblazen gevoel.

winderigheid opgeblazen gevoel

Enzymen zijn niet alleen nodig voor de spijsvertering maar er is ook een soort enzymen genaamd metabole enzymen. De metabole enzymen helpen bij veel verschillende lichaamsfuncties zoals; denken, ademhalen, het behoud van het immuunsysteem en de controle over de lichaamsprocessen die afval en gif verwerken en afvoeren.

Zoals je ziet, enzymen doen veel meer dan alleen maar voeding verteren. Alhoewel de spijsvertering wel de meeste enzymen nodig heeft door de hoeveelheid en de soorten voedsel die wij eten. Veel mensen produceren niet voldoende enzymen voor de hoeveelheid voeding die zij eten, dit leidt tot zogenaamde spijsverterings-stress. Het betekent ook dat zij niet in staat zijn om alle voedingsstoffen op te nemen uit hun voeding. Dit is een van de eerste veroorzakers van chronische aandoeningen.

Voor veel mensen is het aanvullen van de voeding (suppleren) met enzymen een ideale manier om ervoor te zorgen dat de voeding goed en compleet verteerd en opgenomen wordt. De praktijk toont aan niet alleen spijsverterings-problemen verdwijnen maar dat mensen zich veel beter voelen.

Supplementen met spijsverterings-enzymen combineren verschillende enzymen die de vertering van proteïnen, vezels, suiker en vet ondersteunen. Kies aub voor enzymen van plantaardige oorsprong, die werken in het hele spijsverteringskanaal bij verschillende zuurgraden (pH-waarden). Pro-Ven biedt een uitstekend supplement  voor de spijsvertering: een combinatie van enzymen, probiotica en vezels..

Meer over ProVen probiotica op de website.

Het is een perfecte dagelijkse formule iedereen die een optimale spijsvertering wil.

Rinjo Israels september 2018

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...