Probiotica eczeem

Probiotica eczeem en de effecten van voedingssupplementen

Wat kunnen vitaminen, vetzuren (omega-3) en bacteriën (probiotica) betekenen bij het beheersen en voorkomen van de symptomen van eczeem. Hier een verslag van de meta-analyse.

Probiotica eczeem: Samenvatting meta-analyse voedingssupplementen en eczeem

Atopische dermatitis (AD) is een chronische ontstekingsreactie van de huid. De beschermingsfunctie van de huid wordt bechadigd door o.a. krabben als reactie op anti-genen.

Huidige therapie eczeem

De meest toegepaste therapie richt zich het herstellen van de beschermingsfunctie van de huid bijvoorbeeld met vochtinbrengende en ontstekingsremmende cremes en lotions.

eczeem en voedingssupplementen

eczeem en voedingssupplementen

Er is weerstand tegen steroïden en er worden teleurstellingen gerapporteerd door patiënten in de eerste-lijns-zorg. Vitaminen en andere voedingssupplementen worden voorgesteld als alternatief EN als aanvulling.

Review van bewijs voor voedingssupplementen

Het doel van de review is een evaluatie van het bewijs voor voedingssupplementen voor de behandeling van eczeem (AD). Een literatuur onderzoek is uitgevoerd in de volgende databases; Medline, Embase en Cochrane. Er is gekeken naar klinische trials en meta-analyses. In totaal werden 300 publicaties gevonden waarvan en 37 zijn gebruik om conclusies te trekken.

1. Eczeem en vitamine D en E.

Suppletie met vitamine E en D heeft sterk bewijs om de symptomen van eczeem te MANAGEN.

2. Eczeem en probiotica

Probiotica kan een rol spelen bij het VOORKOMEN van eczeem bij kinderen.

3. Eczeem en vetzuren

Vetzuren zoals DHA (omega-3), duindoorn-olie en hennepzaad-olie gaven bewijs voor het VERMINDEREN van de reacties.

Concluderend, zoals bij bijna elke studie, review of meta-analyse, er is meer onderzoek nodig om bewijs te leveren dat vergelijkbaar is met het bewijs voor geneesmiddelen......

Hier vind je de publicatie

Meer informatie over huid en huidverzorging.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...