Vitamine D voeding

5 Manieren om deze winter meer Vitamine D te krijgen.

Veel mensen hebben een zittend beroep, binnen, achter een computer en veel in de auto. Dat deze groep vaak een te lage vitamine-D spiegel heeft is niet verrassend. Vitamine D voeding, je vindt het niet alleen in eten.

Ruim 70% van Nederland heeft een vitamine D tekort, vooral mensen die te weinig buiten komen. De energie van de zon maakt Vitamine D3 in de huid aan. Het lichaam tranformeert deze D3 naar een actieve vorm van vitamine D.

vitamine d voeding winter 5 tips

Vitamine D in de winter

Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam kan onder invloed van zonlicht in de huid vitamine D zelf aanmaken. Vitamine D zit ook in eten: vooral in vette vis, en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Hier meer over de liposomale vorm van vitamine D met K.

Deze vet-oplosbase vitamine speelt een belangrijke rol voor het opnemen van calcium en speelt een rol in het immuunsysteem (weerstand), extra belangrijk in de winter. 5 tips;

5 Manieren om meer vitamine D te krijgen

1. Ga naar buiten. Ook al is er weinig zon te zien, het UV-licht doet zijn werk.

2. Gebruik een excellente visolie.

3. Eet seafood. Eet minimaal 2 x per week verse wilde vette vis. (zalm, heilbot, kabeljauw, sardines, oesters). Lekker en ook nog eens een mooie bron van eiwitten (proteïnen).

4. Wees zuinig met sun-blockers. Smeer zo weinig mogelijk chemie op je huid. Het wordt opgenomen.

5. Eet ’s morgens biologische eieren, met de dooier.

Blijf gezond deze winter en let op je vitamine D. Veel plezier en gezondheid.

Rinjo Israels.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...