Vet verbranden met voeding

Vet verbranden met voeding Wat moet je eten om meer buikvet te verbranden? Werken fat-burners? Welke voeding helpt je om buikvet te verbranden?

Vet verbranden

De beste aanpak om buikvet te verbranden is meer bewegen. Eerst een inspanning met hoge intensiteit om opgeslagen vetten vrij te maken en vervolgens deze vrije vetten als energie bron gebruiken om te sporten.

Wat kun je eten om buikvet te verbranden?

Er zijn verschillende voedingssupplementen die je beloven dat vet automatisch verdwijnt…. De zogenaamde fatburners of speciale pre-work-out poeders en pillen. Je bepaalt zelf wat je doet, maar kies altijd voor een product van een gerenommeerd merk. Controleer of alle ingrediënten toegestaan zijn. Vaak wordt gebruik gemaakt van efedrine, een soort natuurlijke speed. Een verboden ingrediënt omdat het schadelijk is.

Welke fatburners werken wel?

In combinatie met slim sporten, voldoende drinken en gezond eten zijn er een paar stoffen die noodzakelijk zijn voor het vet-verbrandingsproces en er zijn een paar stoffen de bewezen helpen bij het verbranden van meer vet.

Carnitine is zo’n stof, dit wordt gemaakt in je lever en helpt de vrije vetzuren in de cellen te brengen waar het vet verbrandt kan worden. Heb je een tekort aan carnitine omdat je bijvoorbeeld teveel koolhydraten eet, en overgewicht hebt, dan kan carnitine iets betekenen.

Verbrandt meer vet, zet je bruine vet aan het werk!

Je hebt verschillende soorten vet in je lichaam. Wit vet, de opgeslagen energie voor barre tijden is het soort vet waar veel mensen graag minder van zien. Je hebt ook een beetje bruin vet. Dit bruine vet kan wit vet verbranden. De taak van het bruin je vet is om je lichaam op temperatuur te houden. Een trucje om die bruine energie-verbrander aan het werk te zetten is kou. Dus de verwarming lager zetten, geen extra trui aantrekken, buiten sporten, een sportschool met airco zoeken en koud douchen. Echt, dat went.

Spice up your food

kopje koffie

kopje koffie

Peper, en dan vooral rode peper met veel capsaïcines stimuleren de activiteit van bruin vet. Je merkt het, van peper krijg je het warm.

Groene thee als fatburner

Thee bevat theïne die je kunt vergelijken met cafeïne uit koffie, het geeft je een energieboost die je kunt gebruiken om meer te doen en vervolgens dus meer energie te verbranden. Maar groene en witte thee bevatten ook catechine. Catechine is een polyfenol, een anti-oxidant die je ook tegenkomt in cacao. Pure cacao kun je toevoegen aan een smoothie. In de vorm van chocola krijg je er teveel vet en suiker bij! Catechinen verhogen het energie-verbruik en helpen bij het verbranden van vet.

Zwarte Koffie energieboost

Koffie bevat de opwekkende stof cafeïne. Cafeïne helpt vet om te zetten in vrij vetzuren. Als je vervolgens die vrije energie gebruikt verbrandt je meer vet. Andersom, alleen koffie drinken en niets doen werkt niet. Suiker en zoetstoffen in je koffie verhogen het insuline in je bloed en doet de werking van de cafeïne teniet. Koffie drink je dus zwart voordat je in actie komt.

Nieuw onderzoek laat zien dat koffie bruin vet stimuleert. Hier vind je het onderzoek.

Vanaf 5 koppen koffie per dag begint de koffie vocht af te drijven. Vocht afdrijven is iets anders als afvallen. Drink je meer dan 5 koppen koffie per dag, compenseer dan en drink 100 ml water extra per kop koffie. Dus bij 10 koppen koffie per dag een halve liter water extra.

Groene thee en rode peper worden ook gebruikt in de Juvo Slim.

Lees hier meer over bruin vet.

Lees meer over WANNEER het verbranden van vet begint in deze blog.

Deze blog wordt ook geplaatst in het nieuwe magazine Krachttraining Voor Vrouwen.

Meer informatie over afvallen en gewichtsbeheersing op deze pagina.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...