Studenten worden dik

Ruim 2 kilo in de eerste 3 maanden!

Uit verschillende onderzoeken in Groningen (UMC) en Brussel (VUB) blijkt dat studenten die voor het eerst op kamers gaan wonen in het eerste trimester 1 tot 2,1 kilo aankomen. 70% van de studenten komt in het eerste trimester 1 kilo aan. In de eerste drie jaar van de studie komt de gemiddelde student 3 tot 4 kilo aan. Er is een verschil tussen studenten die lid zijn van een vereniging en studenten die geen lid zijn van een vereniging. Studenten worden dik.

studenten worden dik

De verenigingsleden drinken 10 keer zoveel (12 glazen bier per week) als de niet-leden (1,2 glas bier per week). Eerste jaars studenten die thuis blijven wonen blijven op keurig op gewicht.

De combinatie met de eetgewoonten van vele studenten maakt tevens dat zij dommer worden. Als het vele bierdrinken samen gaat met minder groenten eten en weinig sporten gaan de studieresultaten achteruit.

Ruim 78% van de studenten eet te weinig fruit en ruim 67% eet te weinig groente. Ruim 1/3 sport minder als 1 uur per week. (onderzoek Lidl). Een biertje bevat gemiddeld 125 kcal. Het light-bier bevat 75 tot 117 kcal.

Studenten intermittent fasting

Studenten hebben een uitdaging in het bewaken van hun lijn en in het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon. Met intermittent fasting kunnen zij afvallen met gezond eten. Bekijk hier de aanbieding.

Photo by Maurício Mascaro from Pexels

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...