Spijsvertering van Raw whole food

Waarom wordt Juvo-voeding beter opgenomen door het lichaam? Hoe werkt de spijsvertering van raw whole food?

Hoe kleiner het voedseldeeltje hoe groter het oppervlak waar enzymen kunnen aangrijpen. Het oppervlak van Juvo is 5,5 keer zo groot als dat van voeding.

Voedsel wordt gekauwd en in de maag gekneed tot een voedselbrij die chyme wordt genoemd. Chyme bestaat uit voedseldeeltjes die ongeveer 1 millimeter groot zijn.

Juvo is voeding in poedervorm. Het poeder moet door een zeef vallen met gaatjes ter grootte van 0,18 millimeter (80 mesh).

spijsvertering van raw whole food

Spijsvertering en opname van raw whole food = heel fijn poeder

Voeding wordt door o.a. enzymen verteerd. De enzymen “knippen” de voeding in kleinere deeltjes zodat het de darmwand kan passeren en opgenomen kan worden in de bloedbaan.

Het oppervlak van een bol wordt berekend met de volgende formule: 4 x 3,14 x [(diameter) in kwadraat]. Het oppervlak van een voedseldeeltje van 1 millimeter = 3,14 millimeter.

De grootte, de oppervlakte, van een voedseldeeltje van 0,18 millimeter = 0,11 millimeter. Het volume van een bol wordt berekend met de volgende formule: 1,33 x 3,14 x [(straal) tot de derde macht].

Het volume van een voedseldeeltje van 1 millimeter = 0,52 Het volume van een voedseldeeltje van 0,18 millimeter = 0,003

Er gaan dus ruim 170 bolletjes van 0,18 millimeter in een bolletje van 1 millimeter.

Totaal oppervlak van een voedseldeeltje van 1 millimeter = 3,4 millimeter.
Totaal oppervlak van 170 deeltjes Juvo van 0,18 millimeter = 18,7 millimeter
Dat is dus 5,5 keer zo groot.

Bloed-onderzoek (voor -  na gebruik) in vergelijking met "gewone gezonde voeding" geeft aan dat Juvo 3 x zo goed wordt opgenomen.

 

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...