snel afvallen

Is een crashdieet om snel af te vallen goed?

Snel afvallen. In korte tijd afvallen met shakes. Gezond eten en een koolhydraatarm dieet volgen is een effectieve manier om gezond af te vallen. Wat is gezond afvallen?

in korte tijd afvallen

Gezond eten en een koolhydraatarm dieet volgen is een effectieve manier om gezond af te vallen.

Wat is gezond afvallen?

Omdat je in korte tijd wilt afvallen is het belangrijk om te zorgen dat je alle belangrijke bouwstoffen binnen krijgt. Je moet je vitaminen en mineralen toevoegen. Ook moet je voldoende vetten (ALA en omega-3) binnen krijgen. Niet alleen voor je energie maar ook als bouwstof. Je dagelijkse proteïne (aminozuren) worden opgevoerd. De koolhydraten worden beperkt. Voor de kenners, een HPLC-dieet, high protein, low carb. Snel afvallen doe je bij voorkeur onder begeleiding van een coach of diëtist.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten zijn een lastig begrip. In het kort; suikers eet je niet, koolhydraten eet je wel. Als je etiketten van voeding leest zie je de energie uitgedrukt in vet, proteïnen en koolhydraten. Er zijn verschillende soorten koolhydraten: de enkelvoudige of “snelle” suikers en de complexe “langzame” suikers. Wist je dat oplosbare vezels ook tot de koolhydraten gerekend worden? Vezels zijn geweldig voor je gezondheid, de verzadiging, de spijsvertering, de afvoer van afval en cholesterol en de productie van vitaminen en hormonen. Als je etiketten leest kijk dan naar de hoeveelheid suikers! Alle ingrediënten die eindigen op “ose” zijn snelle suikers. Die veroorzaken een piek in je bloedsuiker, de “sugar rush” en de daaropvolgende dip en trek in meer zoet. Een half uur na suiker eten neemt de vermoeidheid toe en na 1 uur neemt je aandacht af. De aanpak is; zorg voor balans in je bloedsuikerspiegel. Kies voor vezelrijke voeding en zorg voor voeding met chroom, dat ondersteunt je bloedsuikerspiegel.

Raw whole food bijvoorbeeld bevat koolhydraten, maar het heeft een lage glycemische index omdat het whole food rijk is aan vezels, het geeft je dus lang energie. Glycemische index is de mate tussen energie uit koolhydraten en vezels, de snelheid van vertering en opname van koolhydraten.

Een dieet met veel eiwitten

Snel afvallen is mogelijk, het kan op een gezonde manier, maar het gaat je helpen als je dit onder begeleiding van een professional (coach) doet. Met afslank kuren met ampullen kun je snel afvallen, maar alleen onder begeleiding van een coach. De eerste check die de coach doet is; welke medicijnen gebruik je, wat is de conditie van je darmflora, ben je in de overgang, ben je zwanger, wil je zwanger worden, hoe staat het met je cholesterol en je bloeddruk? Snel afvallen, op een gezonde manier, is mogelijk maar helaas niet voor iedereen.

Elk dieet werkt maar een complete aanpak (verandering van je lifestyle) helpt om je resultaat vast te houden.

Snel afvallen of langzaam afvallen

Over het algemeen wordt gesteld dat langzaam afvallen beter is, maar er is geen onderzoek dat dit onderbouwd, snel of langzaam, het overgewicht moet er af en je wil je streefgewicht vast houden.

Wat bepaalt de snelheid van afvallen

 • Je BMI, ben je obese of gaat het om een “paar kilo” die je naar een gezond BMI brengen.
 • De conditie van je darmflora
 • Eventuele tekorten aan nutriënten
 • Je energie balans, hoeveel caloriën gebruik en hoeveel verbrandt je per dag
 • De samenstelling van de dieet-voeding
 • Stress, ontspanning en nachtrust hebben invloed op de snelheid van afvallen
 • Medicatie, hormoonbalans

Crashdieet goed?

snel afvallen

snel afvallen

Als je snel wilt afvallen wordt dat ook wel en crashdieet genoemd. Het snelle crashdieet heeft een slechte naam. Tot voor kort werd aangenomen dat je metabolisme zou vertragen en dat je daarna weer aan zou komen. Het blijkt dat je metabolisme in korte tijd NIET daalt. Dit ontstaat pas na 3 maanden op 500 kcal per dag leven! Volgens het Minnesota starvation onderzoek. Integendeel, tijdens “water-vasten”, dus 4 dagen alleen water drinken versnelt het metabolisme. Afvallen is de eerste uitdaging, op gewicht blijven is de tweede uitdaging. Een crashdieet kan heel goed werken maar alleen als je een opvolgend plan hebt voor gewichtsbeheersing. Als je je doel gehaald hebt wil je wel op gewicht blijven.

Afvallen tips

 • Maak een doel, een plan en zoek support.
 • Ga meer bewegen, ga op tijd naar bed, eet gezond en drink voldoende water.
 • Plan je dagen, weet wat je wanneer gaat eten.
 • Meet met regelmaat
 • Pas je plan aan, niet je doel!

De werkwijze van een 36-daags dieet

Jij hebt een doel en een plan. In 36 dagen kun jij afvallen. Met verschillende supplementen; vitaminen, mineralen, probiotica en vezels. Een 7-daagse plantaardige detox-drink en ampullen met vloeibare supplementen. Naast een gezond dieet, coaching, beweging, ontspanning en sport. Supplementen ondersteunen je reset van glucose-verbrander naar vet-verbrander als je je energie balans aanpast, de samenstelling van je voeding optimaliseert, intermittent fasting toepast, meer beweegt en goed slaapt.

Hoe verbrandt je opgeslagen lichaamsvet?

In het begin vocht verliezen is gemakkelijk. Elke gram glucose (suiker) die je wegwerkt neemt ook 6 gram vocht mee. Maar pas als je glucose op is ga je opgeslagen vet verbranden. Dit opgeslagen vet maak je los om te verbranden o.a. met wat meer bewegen. De beste methode is HIIT training.

Wat mag je eten?

Eerst bepalen je “wanneer je mag eten”. Eet alleen van 12:00 tot 20:00 uur. Daarvoor en daarna helemaal niets (alleen drinken). Dit afwisselend vasten heet intermittent fasting. Een populaire aanpak die steeds vaker wordt geadviseerd sinds de onderzoeken in 2018 werden gepubliceerd.

Gaat het jou lukken? Als je weet wat de oorzaak van je overgewicht is kunnen wij je helpen om een aanpak te vinden. Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder. Wij helpen mensen naar een gezond BMI. Een gezond BMI is belangrijker als een slanke “mooie” lijn. Bereken hier je BMI.

Rinjo Israels. p.s. Ik weer waat het over gaat. Lees hier mijn verhaal.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...