Afslank probiotica

Afslank probiotica: Kan een nieuw ontdekte stam bacteriën je laten afslanken? Het Engelse Top Sante zocht het uit. Nieuw onderzoek onthult in toenemende mate dat de gezondheidsvoordelen van probiotische bacteriën verder gaan dan de spijsvertering. Inclusief speciale bacteriestammen die het lichaam stimuleren om af te vallen.

Het Engelse Top Sante zocht het uit.

In de UK wordt per jaar ongeveer 700 miljoen euro uitgegeven aan probiotische producten. Nieuw onderzoek onthult in toenemende mate dat de gezondheidsvoordelen van probiotische bacteriën verder gaan dan de spijsvertering. Inclusief speciale bacteriestammen die het lichaam stimuleren om af te vallen.

Wat zijn probiotica? en Hoe werken probiotica?

Het woord probiotica betekent “voor het leven” omdat vriendelijke bacteriën een goede darmgezondheid ondersteunen. Er is nu een nieuwe ontdekking gedaan maar gefermenteerde voeding met goede bacteriën zoals yoghurt en kaas wordt al duizenden jaren gegeten. De link tussen gezondheid en een goede darmflora werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door microbioloog Metchnikoff aan het begin van de 20-ste eeuw. In 1935 werd door de Japanse microbioloog Minoru Shirota een bacterie-stam geïsoleerd voor het eerste probiotische drankje genaamd Yakult.

De laatste trends zijn gespecialiseerde probiotica met een gericht doel, een speciaal effect op de gezondheid zoals hoofdpijn, prikkelbaar darmsyndroom en eczeem. Een nieuw probioticum voor gewichtsverlies heeft veelbelovend onderzoek achter zich staan. ShapeLine van ProVen probiotica vermindert gewicht, vermindert de taille-omtrek en de body mass index (BMI) volgens de studie die in Februari werd gepubliceerd in Nature.

In het onderzoek deden 220 personen tussen de 30 en 65 jaar mee. De groep werd gesplitst: 1 groep kreeg dagelijks 1 ShapeLine capsule en de andere groep kreeg dagelijks een nep-capsule. Het onderzoek duurde 6 maanden. Alle deelnemers behielden hun normale gewoonten. Dus geen veranderingen in hun dieet en geen veranderingen in hun dagelijkse activiteit, dus niet extra sporten. De deelnemers hadden overgewicht met een BMI van 25 tot 34 en een tailleomtrek boven de 89 centimeter bij vrouwen en boven de 100 centimeter bij mannen. De studie is dubbel blind en placebo gecontroleerd, de zogenaamde gouden standaard, de hoogste standaard in klinisch onderzoek.

De groep die ShapeLine gebruikte verloor 1,4 tot ruim 3 kilo en de tailleomtrek nam met 1 tot 2 centimeter af. De afname in BMI bedroeg 1 tot 4 procent.

Wat zit er in?

ShapeLine bevat vier stammen bacteriën van de lactobacillus en bifidum-familie. Plus de lactobacillus Plantarum. Volgens microbioloog en oprichter van ProVen een bacteriestam met goede eigenschappen voor gewichtsafname.

Hoe werkt het?

De gedachte is dat de lactobacillus plantarum gal afbreekt, het wordt uitgescheden en niet weer opgenomen. Dit remt de opname van vet uit de voeding en dus verlies je gewicht. Als je ShapeLine gebruikt wordt 5 tot 15 procent van het vet uit je voeding waarschijnlijk afgevoerd in plaats van opgenomen. Het werkt niet zoals vet-blokkers die onaangename bijwerkingen hebben zoals een vette ontlasting. “Onze probiotica zijn veel aangenamer en een solide manier om gewicht te verliezen” zegt Dr. Plummer. Opvallend is dat de resultaten uit de studie vooral significant waren voor deelnemers boven de 50 met teveel buikvet. “Het vet rond je middel, het abdominale vetweefsel, is moeilijk kwijt te raken en het is en gevaarlijk vet voor je gezondheid. ShapeLine werkt goed bij mensen met overgewicht dat vooral wordt gevormd door teveel buikvet, dat randje teveel om je middel” legt Plummer uit.

Andere gezonde bijverschijnselen waren een indrukwekkende 40% reductie in “griep” en verkoudheidsklachten en 30% minder hoofdpijn, afname in cholesterol, een betere stemming en beter slapen. “Probiotische bacteriën verbeteren niet alleen de darmgezondheid maar richten zich op meerdere gezondheidsaspecten. Bijvoorbeeld op die 80% van het immunsysteem in je darmen” zegt Dr. Plummer.

Geen snelle aanpak

ShapeLine ondersteunt het afslankproces zonder dat je een dieet volgt of meer moet bewegen. Met het onderzoek is bewezen dat het effect door de probiotica wordt gerealiseerd. Maar het is geen excuus om niet gezond te eten en niet te sporten! Als je ShapeLine gebruikt is het geen excuus om lekker chocola te eten zonder aan te komen. Dan verlies geen enkele kilo in drie maanden. Het is een gestaag gewichtsverlies. Heb je moeite met een laag-calorieën dieet dan kan dit product helpen. Zolang je maar niet overeet. Als je meer beweegt en gezonder gaat eten zijn er, vanuit het onderzoek, indicaties dat je het gewichtsverlies nog verder vergroot volgens Dr. Plummer.

meer informatie over het onderzoek.

Meer over Dr. Plummer

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...