Afvallen en detoxen

Echt afslanken begint met detoxen

Afvallen en detoxen. In het boek van Dr Mark Hyman “ultrametabolisme: The simple plan for automatic weightloss” bepleit hij het ontgiften van de lever als kritische stap in het afslanken. Een goed functionerende lever is van belang voor de spijsvertering, het goed verwerken van suikers en vetten. Hij onderschrijft dat toxinen uit onze omgeving en toxinen gemaakt door het lichaam zelf allebei bijdragen aan overgewicht.

De vicieuze vet-cetcirkel

Waarom echt afvallen begint met detoxen

Dus het ontgiften van de lever en het stimuleren van het lichaamseigen detox-systeem is essentieel in afslanken en een gezonde spijsvertering. Toxinen, gifstoffen en afval belemmeren het bereiken van het ideaal-gewicht op drie manieren;

1. Toxinen vertragen het basaal metabolisme (het minimale energie-gebruik om te leven).

2. Toxinen verminderen de capaciteit om vet te verbranden.

3. Toxinen vertragen de tijd waarin je hersenen het signaal ontvangen; ik heb genoeg gegeten.

Actieve vet cellen

Vetcellen zijn actieve cellen. Vet genereert een verscheidenheid aan bio-moleculen zoals enzymen en hormonen. Verschillende van deze hormonen zoals oestrogeen, cortisol en leptine stimuleren vet-opslag. Het enzym aromatase bijvoorbeeld converteert testosteron in oestrogeen en stimuleert nog meer vetopslag, net zoals stress-hormoon cortisol.

Afvallen en detoxen

Afvallen en detoxen

Vet geeft het lichaam eigenlijk continu signalen om meer vetcellen aan te maken en meer vet op te slaan. In dit vet worden weer toxinen opgeslagen, dit verstoort weer de hormoon-huishouding wat weer leidt tot meer vetopslag. De toxinen verstoren ook de signalen in het lichaam die zorgen voor een goede verhouding tussen vet en spieren.

De vicieuze circel: hoe meer vet je hebt, hoe meer toxinen je vasthoudt, hoe slechter (lager) de verbranding, hoe meer vet je opslaat. Reset36-detox.

Rinjo Israels, Januari 2016.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...