DNA-onderzoek, vragenlijst, foto-eet-dagboek en persoonlijk advies om af te vallen en slank te blijven.

DNA, de genetische code die vertelt hoe jij moet afvallen.

De genetische code, jouw DNA, voor persoonlijk advies om af te vallen en je gewicht vast te houden.

“Deze grootse kennis brengt de mens de mogelijkheid tot een geweldige nieuwe vorm van genezen. Genoomwetenschap zal een enorme impact hebben op onze levens – en nog meer op dat van onze kinderen. Het zal een revolutie teweeg brengen in de diagnostiek en preventie, en de behandeling van de meeste, zo niet alle menselijke ziekten mogelijk maken.” (Bill Clinton in 2000) de volledige genetische code van de mens was ontrafeld.

Wat is DNA

DNA komt voor in iedere cel van ieder mens. Dit molecuul bepaalt grotendeels wat er gebeurt in je lichaam: het is als het ware de blauwdruk voor je bestaan. Binnen in het DNA zit een genetische code die voor iedereen uniek is. DNA is de belangrijkste drager van ons erfelijk materiaal. Het is het molecuul dat niet alleen bepaalt welke haar- of huidskleur onze kinderen krijgen, maar ook welke erfelijke ziekten ze kunnen krijgen.

DNA kan nog veel meer, het geeft aan welke behoefte jij hebt aan vetten, eiwitten en koolhydraten, het geeft aan voor welke vitaminen jij risico op een tekort hebt, welke aanleg voor welke sport jij hebt en zelf bepaalde karaktertrekken je hebt die belangrijk zijn voor het afvallen en in top-conditie komen.

Hoe is DNA opgebouwd?

DNA bevindt zich in elke cel in je lichaam. Een cel bevat 46 chromosomen. Een chromosoom is gemaakt van strengen DNA (helix), de verdikkingen in de helix noem je genen. In je genen zit je “aanleg”, unieke informatie over jouw lijf, de behoeften, de risico’s, zeg maar de sterkten en zwakten van jouw systeem.

DNA onderzoek afvallen

Wat is een DNA-onderzoek?

Een dna-onderzoek kijkt naar de verschillende genen in jouw DNA. Van steeds meer genen kunnen wij zeggen wat zij doen. Een gen, in onderzoek spreken we over “bio-markers” zegt iets. Maar wij hebben een aantal genen geselecteerd. Bio-markers die bewezen en gevalideerd zijn. Dus vervolg-onderzoek heeft aangetoond wat een gen zegt over jou. Valideren betekent dat andere onderzoeken het DNA-onderzoek ondersteunen. Wij verwachten dat er steeds meer genen in beeld komen die “bewezen en gevalideerd” iets zeggen over jouw lichaam, jouw gezondheid en jouw sterkten en zwakten. Vandaag werken wij met een beperkt aantal bio-markers. Dus alleen de biomarkers (genen) waar wij echt conclusies uit kunnen halen.

Verandert DNA?

DNA verandert door door factoren in je omgeving, zoals sporten, roken of stress. Die zorgen ervoor dat je DNA verandert en anders gaat werken. Een concreet voorbeeld zie je eeneiige tweelingen. Zij worden met hetzelfde DNA geboren, maar gaan in de loop van hun leven steeds meer van elkaar verschillen. Je lifestyle bepaalt dus je DNA. Voor een simpele uitleg van Cellen, chromosomen, helix en DNA op schooltv

DNA onderzoek en advies

Op basis van een DNA-onderzoek en een aanvullende vragen-lijst en foto-eet-dagboek kunnen wij het volgende beantwoorden; • Wat is jouw BMI en BMR, wat is jouw gezonde gewicht en hoe groot is het verschil vandaag, heb je aanleg om aan te komen. • Hoeveel caloriën heb jij per dag nodig. Hoeveel caloriën mag je hebben om af te vallen? • Hoe moeten deze calorieën verdeeld worden over de macronutriënten; vet – eiwit – koolhydraten. • Wat moet je veranderen om af te vallen en slank te blijven. • Heb je aanleg voor een tekort aan B6, B12, C, D, foliumzuur, Calcium, Ijzer, Natrium en is dit tekort al merkbaar? • Ben je gevoelig voor verzadigde vetten? • Werkt je spijsvertering goed? Hoe kan de spijsvertering verbetert worden. • Welke lichaamsbeweging en sport past het beste bij jouw DNA?

Het advies op basis van het DNA-onderzoek en de vragenlijst gebruiken wij voor een persoonlijk advies; 1. Voeding wat eet je wanneer (micronutriënten en macronutriënten), 2. Sport (wat, hoe vaak en hoeveel), 3. Afvallen (0-5-10-15 kilo in 1,2, 3 maanden)

DNA voedingsprofielen

Er zijn 9 verschillende profielen die aangeven in welke verhouding uw lichaam macro-nutriënten (vet, eiwitten, koolhydraten) nodig heeft.
dna voeding profielen verhouding macronutriënten

Het advies vertalen wij in een concreet en praktisch programma. Een soort leidraad, een persoonlijk plan van aanpak. Inclusief voorstellen voor voeding, eventuele suppletie en risicomanagement.

Elke mens is uniek en elke aanpak is uniek. Daarom bieden wij dit programma alleen aan inclusief een persoonlijk consult. In een gesprek van 1 tot 1,5 uur bekijken we samen de uitslag van jouw DNA-onderzoek en de conclusies van jouw vragenlijst. Op die manier weten wij zeker dat alles duidelijk is en dat jij alles weet om je doelen te halen.

Na het gesprek ga je aan de slag met goede voeding (eventueel een individueel samengestelde maaltijdvervanger, richtlijnen voor voeding, eventueel suppletie (vitaminen en/of probiotica), instructies voor een sport-plan. En uiteraard krijg je mijn 06-nummer zodat je altijd ergens terecht kunt met vragen.

Wat kost dit programma

De kosten voor de DNA-analyse van Omnigen (de beste in DNA), de evaluatie, het schrijven van jouw persoonlijke plan van aanpak en het consult bedragen maar € 299,- Het vervolgtraject (maaltijdvervangers en suppletie) kost ongeveer € 200,- per maand. De meeste mensen behalen hun eerste doel in 3 maanden.

Let op: er is maar een beperkte capaciteit beschikbaar, het kost ons veel tijd en aandacht om alles perfect te doen, dus vol is vol.

Meer weten? Mail Rinjo rinjo@gezondmooislank.nl

Bekijk hier de aflevering van VPRO's Tegenlicht over DNA-analyse; "In Nederland werken sommige ziekenhuizen ook al met genetische data en bieden startups DNA testen aan op basis waarvan lifestyle adviezen gegeven worden."

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...