Verse omega-3 kopen kan zowel van verse kabeljauw als vegan. Verpakt in alu-stazak geen oxidatie en bescherming tegen licht. De laagst mogelijke totoxwaarde, dus niet opboeren. Omega Puur met vitamine D3, de Omega ADEK met vitamine A, D3, E en K2 en de Omega Vegan met algenolie en lijnzaadolie.

verse omega-3 kopen kan in de omega-3-webshop.

NIEUW de omega-3 van Nutrins, verpakt in een 300 ml stazak.

Blog over het tekort aan omega-3 vetzuren. Nederlanders en Belgen consumeren gemiddeld maar 20 tot 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Zij eten te weining vis. Waarom omega-3 gebruiken? Lees deze blog "waarom omega-3 gebruiken". Maak je keuze: meer vis eten of visolie-supplementen gebruiken. In deze blog "omega-3 visolie" alles om een gezonde keuze te maken.

Bij de vangst van wilde kabeljauw (dus geen kweekvis) blijven de vis-levers over. Direct na de vangst, op het schip, worden de levers verwerkt. Deze pure olie wordt in Nederland afgevuld, in het donker door een robot. Zo komt er geen licht bij de olie en houden wij de zeer lage totoxwaarde onde de 2. het verschil proef je meteen, geen ranzige smaak en niet opboeren. Doordat de aluminium stazak meevormt tijdens gebruik komt er minimaal zuurstof bij de olie en blijft deze vers. AUB na openen wel gekoeld bewaren.

Omega 3 uit Vis of supplementen?

Voldoende omega 3 haal je niet uit voeding!

Het omega 3 advies De GezondheidsRaad en het voedingscentrum adviseren 2 porties vette vis per week, af en toe een handje noten en plantaardige oliën. Samen moet dat voldoende omega 3 vetzuren leveren om niet te kort te komen. Om de gezondheids-effecten van omega 3 vetzuren te realiseren moeten er meer vis en noten gegeten worden dan geadviseerd wordt. Immers dat advies ging uit van een minimum om gezond te blijven. Om gezonder te worden moet je meer consumeren. Wil je om gezondheids-redenen omega 3 gebruiken dan zou je 3, 4 , 5 porties vis, plus noten, plus de goede vetten in de keuken moeten gebruiken.

Kwik en toxinen in vis

Als je meer dan 2 porties vette vis per week eet loop je het risico om teveel kwik binnen te krijgen. De overheid heeft bepaald dat bij 2 porties vette vis (2 x 150 gram) je net niet teveel kwik consumeert…… Overigens is haring relatief veilig.

Conclusie visolie

De conclusie; voor je gezondheid kun je heel moeilijk voldoende omega 3 uit voeding krijgen. Laat staan als je therapeutische doseringen van 1000, 2000 of zelfs 3000 mg wilt gebruiken. Je moet dan je voeding aanvullen met supplementen.

NIEUW Omega 3-6-7-9 met Teunisbloemolie en astaxanthine

Wij hebben onze verse basis kabeljauwleverolie aangevuld met borage-olie (teunisbloem-olie) die van nature rijk is aan omega-6 in de vorm van GLA. Gammalinoleenzuur (G.L.A.) is een omega-6 vetzuur afkomstig uit zaden van de teunisbloem, de borageplant. de zaden zijn koudgeperst en de olie is vrij van oplosmiddelen.

Astaxanthine is een 100% natuurlijke micro-alg genaamd Haematococcus pluvialis. Lees hier meer over de omega extra