Wat zijn fosfolipiden

liposoom fosfolipiden lichaamscel

De wanden van de lichaamscellen hebben ook een fosfolipiden laagje. Als een liposoom in contact komt met een lichaams-cel fuseert het liposoom met de cel. Zij klikken aan elkaar omdat de buitenste laag van het liposoom en de cel indentiek zijn. De structuur van de celwand is gelijk aan die van het liposoom.

liposoom fuseert met lichaamscel

De meeste voedingsssupplementen zoals vitaminen en kruidenextracten zoals kurkuma, knoflook en ginkgo worden gebruikt in tabletvorm of in de vorm van een capsule. Uit vergelijkend onderzoek is duidelijk geworden dat de liposomale vorm vele malen beter wordt opgenomen. Liposomaal is een alternatief voor injecties.

Nanotechniek in liposomen

Nano techniek zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen heel klein zijn. De grote deeltjes (molekulen) die in supplementen gebruikt worden passeren niet altijd de darmwand. Ook reageren voedingssupplementen met water of met vetten waardoor de molukulen opzwellen en te groot worden. Een deel van de supplementen belandt uiteindelijk in de wc-pot.

Opname liposomale vitaminen

Liposomale supplementen worden tot 30 keer beter opgenomen. Vaak volstaat dan ook een lagere dosering. De liposomen zijn vloeibaar, dus gemakkelijk opdrinken met de effectiviteit van een injectie. Immers, de liposomen belanden in de bloedbaan en de inhoud van het liposoom wordt afgegeven aan de cel.

Actueel voorbeeld Kurkuma

Kurkuma is verkozen tot het meest populaire voedingssupplement in Nederland. Op basis van het dieet in India, waar heel veel kurkuma wordt gegeten. Elke curry en al het geel gekleurde eten bevat kurkuma. In de Nederlandse keuken heet kurkuma ook geelwortel. De dagelijkse dosis kurkuma in India is hoog. In de Indiaase gerechten wordt ook veel peper gebruikt. De combinatie kurkuma met peper verbetert de opname van de curcumine, de actieve inhoudstof van kurkuma.

liposomaal kurkuma

Liposomaal kurkuma

Het actieve bestanddeel, de curcumine verpakt in een liposoom wordt maximaal opgenomen. Het is daarmee de beste toedieningsvorm van kurkuma.

Hier vind je de ActiNovo-webshop met alle liposomale voedingssupplementen. Wil je meer weten over ActiNovo, bezoek dan hier de website.

liposomale nano vitaminen en kruiden zonder toevoegingen