Zeven eigenschappen van mensen die afvallen

Steven Covey, de opsteller van de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, is al jaren een veelgevraagd spreker die managers, ondernemers en studenten inspireert.De 7 wijsheden van Covey om mensen, bedrijven of projecten te leiden kun je goed toepassen op het leiden van jezelf naar succes. Bijvoorbeeld; Hoe leidt je jezelf naar een slanker en gezonder lichaam. Afslanken volgens de wetten van Covey;

1.Wees pro-actief.
Reactief zijn de meeste mensen die te weinig eigen verantwoordelijkheid nemen en reageren als “er iets gebeurd”. Pro-actief zijn de mensen die op tijd ingrijpen, die weten wat er staat te gebeuren. Pro-actief zijn is dus kennis hebben van een leven met overgewicht en de risico’s op langere termijn. Het actief zijn vertaald zich in; nu afslanken, nu je lifestyle verbeteren, nu doen.

2. Begin met het einde voor ogen Heb een doel, heb een droom, maar maak deze droom zo concreet mogelijk. Stel SMART-doelen, die zijn specifiek, meetbaar, ambitieus, reëel en meetbaar in de tijd.
Als voorbeeld; Maat 36 op 31 december 2018, of “dat blauwe pak kan ik weer aan over 4 maanden”.

3. Belangrijke zaken eerst. Stel niet uit. Doe! Verlies je niet in details die niet bijdragen aan het halen van jouw doel; een slank lijf.

4. Denk win-win
Tijdens het afvallen is het fijn om hulp en ondersteuning uit je omgeving te krijgen. Laat je collega’s, je partner en je gezin solidair zijn met jouw veranderingen. Hun win? Zij krijgen een gezondere, actievere, en meestal ook een vrolijker versie van jou terug. Houd contact, vraag om hulp en deel je doelen met je omgeving. Zij gaan je dragen. Ook effectief is de rol van een coach of therapeut die je kan helpen en begeleiden.

5. Eerst begrijpen dan begrepen worden
Zorg voor informatie en kennis, leer over voeding, beweging en ontspanning. Luister, lees en kijk. Als jij zelf begrijpt welke veranderingen jij moet toe passen op je leven, kun je anderen (die omgeving weer) uitleggen wat-en-waarom jij aan het veranderen bent. Op deze site vind je eigenlijk alles wat je weten moet. Hier bijvoorbeeld meer over afvallen en intermittent fasting.

6. Synergie
1 en 1 samen zijn meer dan 2. Voor synergie is focus nodig, doelgericht en zonder afleiding streef jij naar je geplande doel dat jij gaat halen. Elk deel-resultaat dat je behaalt helpt je verder.
Een lichaam dat afvalt wordt actiever. Meer actie is meer calorieën verbranden, dat is synergie in afvallen.

Kun je dit zelf? Heb je genoeg informatie?
Er zijn verschillende soorten coaches die je kunnen helpen. Jezelf coachen kan ook met de 8-stappen-naar-succes. Klik hier om deze 8 stappen te lezen.  Probeer anders eens een Juvo maaltijdvervanger. Rinjo Israels, Maart 2018