Corona nieuws en tips

Een paar keer per week komt er een wetenschapper of arts in het nieuws. Nieuwe onderzoeken, nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen tegen corona. Meestal komt dit nieuws niet via de landelijke media (kranten en TV), maar via facebook, nieuwsbrieven, websites en social media.

Voorbeelden zijn artsen die werken met resveratrol, vitamine C, vitamine D, zink, quercetine en pterostilbeen. De eerste resultaten zijn vaak bemoedigend en volgens de wetenschap “zou het moeten kunnen werken”. Omdat het orthomoleculaire ingrediënten zijn (afkomstig uit voeding) is de veiligheid (toxiteit) goed bekend. Het zijn geen experimenten met patiënten maar gecontroleerde pogingen om: immuniteit te versterken (voorkomen), symptomen te verminderen en herstel te bevorderen.

Kritiek op voedingssupplementen

Een voedingssupplement is geen geneesmiddel maar kan veel doen. Erg veel geneesmiddelen vinden hun oorsprong in de natuur. Dus, uit voeding en planten. Voedingssupplementen zoals vitaminen, mineralen en kruiden worden op zichzelf nooit geneesmiddelen. Er is voorlopig niets te patenteren en dus maar weinig te verdienen. Conclusie: voeding en voedingssupplementen blijven “onbewezen” volgens de pharma-standaard.

Verwarring corona en vitaminen

Nieuws over corona en vitaminen wordt gretig bekeken door consumenten. Vanuit angst wordt er veel gekocht en geslikt. Als voorbeeld het stofje resveratrol. De verwachting is dat het een rol kan spelen bij het verminderen van covid-19 symptomen. Nederland koopt het en gebruikt het preventief…. Een ander voorbeeld: In Wuhan wordt onderzocht of intraveneus (met injecties in de bloedbaan) hoge doseringen vitamine C een bijdrage leveren aan genezing. Preventief is het slikken van 200 mg tot 1000 mg geadviseerd.

Wat is preventie

Preventie is het voorkomen van “iets”. Er is een dreigend virus, je wilt niet besmet raken omdat je symptomen wilt voorkomen. Omdat het virus aangepakt moet worden door je eigen immuunsysteem is het optimaliseren van je gezondheid, en daarmee je immuunsysteem, de beste strategie. Met de intelligente lockdown en de 1,5 meter samenleving voorkom je besmetting. Meer kun je zelf niet doen. Een veilig en effectief vaccin is nog erg ver weg! Inmiddels is 16% van Nederland besmet. https://smartexit.nu/home/#feitenencijfers en neemt het aantal patiënten op IC sterk af https://www.stichting-nice.nl/

Voor je immuunsysteem leef je gezond: stress reduceren, gezond eten, goed bewegen, voldoende slapen.

corona voedingssupplementen

Symptomen behandelen of genezen

Als je besmet bent en symptomen gaat vertonen zijn er verschillende behandelings-strategiëen. Het versterken van het immuunsysteem, als je nog thuis zit. Het “verwijderen” van het virus en het verminderen van de symptomen: de klachten en de schade die het virus veroorzaakt. Je bent dan al opgenomen. Als het corona-virus hard toeslaat ga je naar de intensive care.

Herstellen

Op een gegeven moment ben je genezen verklaard (hopelijk). Dan start een verwerkingsfase en een herstelfase. Je hebt een trauma te verwerken en je lijf moet weer sterk worden.

verschillende fasen

Tussen gezond zijn en lijden aan covid-19 bevinden zich verschillende fasen. Preventie, Behandeling en Herstel. Kijk altijd bij nieuwe informatie over “corona” en “tips” op welke fase het nieuws betrekking heeft;

  • 1. Versterkt het je weerstand, houdt het je gezond.
  • 2. Vermindert het milde symptomen?
  • 3. Draagt het bij aan het verminderen of voorkomen van ernstige symptomen (kan het je na opname weghouden van de IC).
  • 4. Verbetert het je herstel na corona.

Stel je zelf altijd de vraag bij nieuws over corona: is dit preventief of is dit een (bijdrage aan) behandeling van een corona-patiënt. Wat goed is voor je weerstand is niet automatisch een behandeling voor corona en wat corona-symptomen vermindert is niet automatisch het beste voor je weerstand. Voedingssupplementen worden gebruikt om enerzijds tekorten aan te vullen (te suppleren) en anderzijds gebruiken professionals hooggedoseerde voedingssupplementen als therapie.

Wij moeten wachten op een vaccin

De wetenschap (WHO, RIVM, OMT) )die de politieke besluitvorming stuurt geeft aan dat groepsimmuniteit geen haalbare strategie is, het is nu wachten op een vaccin dat de massa immuun moet maken voor het corona-virus…..

Wat kun je zelf doen?

Thuiswerken, social distancing, handenwassen. Volg de adviezen van het RIVM, je vindt ze hier Maar blijf kritisch en bekijk ook eens de conclusies van o.a. Maurice de Hond de laatste onderzoeken op smartexit.nu Gezond leven! Slapen, water drinken, geen stress, goed eten. Zorg ervoor dat je geen tekorten hebt in je vitaminen en mineralen. Check hier of jouw lifestyle een verhoogd risico op tekorten kan veroorzaken. Ben je ouder? Boven de 50, dan is dat alleen al een reden om na te denken over eventuele tekorten en aanvullen.

Heb je tekorten aan vitaminen en mineralen? Vul aan. “Superfoods” zijn bepaalde soorten groenten en fruit die excelleren in hun hoeveelheid vitaminen en mineralen. Bij elk supplement op deze website geven wij aan wat de natuurlijke bronnen zijn van een vitamine of mineraal. Bekende soorten supplementen voor weerstand en immuniteit zijn: probiotica, zink, selenium, C, D en quercetine.

Weet je zeker dat je geen tekorten hebt? Volg dan de adviezen van het voedingscentrum. Lees ze hier.

heb je vragen? Chat, mail of bel, wij helpen je graag verder.

door Rinjo IsraelsPhoto by cottonbro from Pexels