Het laatste nieuws over corona: 10% van de corona patiënten is aangestoken door iemand zonder symptomen. Wees daarom extra voorzichtig al je omgaat met mensen met een verhoogd risico.

Corona en zwanger

Hoewel niet alles bekend is over het corona-virus, blijkt tot nu toe dat zwangere vrouwen geen verhoogd risico lopen. Ook is niet aangetoond dat het virus kan worden overgedragen aan het ongeboren kind. Er zijn geen verschillen waargenomen bij corona-patiënten die zwanger zijn.

Corona en astma / longziekten

Voor alle longziekten geldt: Over ibuprofen is nog veel onduidelijk. Volg officiële adviezen op. Zolang er geen officieel advies is, kun je het gewoon blijven gebruiken. Ga door met het inhaleren van ontstekingsremmers, omdat je anders kans hebt dat je longziekte verslechtert. De corona-griep veroorzaakt een longontsteking. Bij mensen met longaandoeningen kan dit resulteren in een longaanval. Meer info bij het longfonds.

Corona en Ibuprofen

Er gaat een bericht rond via social media over het gebruik van paracetamol en ontstekingsremmers. Er is geen bewijs dat je gebruik van paracetamol of ontstekingsremmers (ACE2) zou moeten aanpassen.


corona vragen en tips

Corona en vitamine C

Er wordt veel onderzoek gedaan naar vitaminen en bacteriën in dde zoektocht naar een medicijn tegen corona. Op dit moment is er volgens de wetenschappelijke standaard geen bewijs. Het tegenovergestelde is echter niet waar. Niet bewezen is niet werkzaam…. Dat weten we gewoon nog niet. Wat wel duidelijk is: als je het virus moet verwerken, je bent besmet en vertoont symptomen ben je beter af als je sterk bent en een goede weerstand hebt. Je voorkomt geen corona, je geneest geen corona met vitaminen, maar gezonde voeding, rust en evetueel supplementen dragen wel bij aan een betere weerstand en een beter functionerend immuusysteem. Meer in deze blog.

Corona en diabetes

De klachten door het coronavirus zijn voor mensen met diabetes hetzelfde als voor mensen zonder diabetes. Kwetsbare mensen lopen mogelijk wel meer risico op ernstiger gevolgen. Meer vragen en antwoorden op de site van het diabetesfonds.

Corona en kappers, fysiotherapie, schoonheidsspecialisten, tandarts en andere verzorgende beroepen

Het algemene advies is om afstand te houden, 1,5 meter om besmetting te voorkomen. Zorgverleners en andere verzorgende beroepen vragen om contact. Indien mogelijk stel het uit. De verwachting is nu wel dat dit nog tot medio mei kan duren. Beschermende mondkapjes zijn geen garantie en het niet hebben van symptomen is ook geen garantie. Heeft u aan afspraak staan bij een zorgverlener neem dan telefonisch contact op, vaak kan er “op afstand” veel gedaan worden. Ook communicatie per mail, chatprogramma’s en het mailen van foto’s zijn allemaal nieuwe creatieve vormen die worden ingezet om u zo goed mogelijk te helpen.

Corona - wandelen en buiten spelen.

Staasbosbeheer adviseert om plaatsen met veel mensen te vermijden. Wandelen, in de zon, zorgt voor vitamine D, dat draagt bij aan je weerstand. Buiten spelende kinderen moeten ook op de afstand letten….. dat werkt dus niet. Kies bewust een veilige plaats om buiten te spelen, de achtertuin als je die hebt, en niet op straat.

Corona en winkels

In Nederland blijven de winkels voorlopig open, teveel bezoekers wordt afgeraden. Blijf alstublieft kopen, de meeste winkels helpen ook per telefoon of online. Er zijn zelfs winkels die kleding thuis brengen om te passen. Koop aub bij Nederlandse webshops en winkels.

Stand van zaken 17 maart 2020

Meer tips in deze blog van proVen probiotica.