Argan olie

Argan olie

Arganolie, het Marokkaanse goud, is een olie gemaakt van de pitten uit de Arganvrucht. De arganvruchten groeien aan de Argania Spinosa boom in het zuid-westen van Marokko. Berbervrouwen uit deze regio gebruiken arganolie sinds eeuwen voor het bereiden van eten, voor cosmetisch gebruik maar ook voor de medicinale krachten van arganolie.

Samen

Argan Acounna werkt samen met vrouwen-coöperaties in Marokko waar met de hand de kostbare arganolie wordt gemaakt. De produktie staat onder streng toezicht: van het verzamelen op onze eigen landerijen tot en met het afvullen in flessen.

Argan garantie

Argan Acounna garandeert dat haar arganolie niet gemengd is met goedkope olie, argan acounna is 100% puur zonder conserveringsmiddelen of andere toevoegingen. Een gecertificeerd onafhankelijk laboratorium analyseert onze arganprodukten. 

Argan Fair trade

Argan Acounna Agadir werkt volgens de fair trade principes, is 100% puur en biologisch en onderneemt maatschappelijk verantwoord.Marokkaanse Arganolie – de cosmetische eigenschappen

Marokkaanse Arganolie wordt verkregen uit de vrucht van Arganboom, een boom die enkel groeit in delen van zuidwest-Marokko en Algerije. De voordelen van arganolie voor de huid zijn al eeuwen bekend bij Marokkaanse vrouwen. Voordelen van arganolie voor de huid: Het gebruik van arganolie maakt de huid zachter en kan tegelijkertijd helpen aantal huidproblemen. De meervoudig onverzadigde vetzuren en vitamine E en antioxidanten helpen de cellen en werken tegen vrije radicalen. Arganolie helpt de voedingsstoffen in de huid terug te brengen in de cellen.

 

Arganolie werkt zeer goed als huidmoisturizer.

Het is bekend dat Arganolie als vochtinbrenger effectiever is dan producten als olijfolie en sheaboter, onder andere omdat arganolie geen cholesterol bevat. Arganolie heeft een effectieve samenstelling aan vetzuren, waardoor het uitstekend werkt om talgproductie tegen te gaan, waardoor de huid beduidend minder vet oogt en is. Bij acne-gerelateerde aandoeningen, maar ook voor eczeem en psoriasis is arganolie bekend om de desinfecterende eigenschappen. De toepassing van organische arganolie vermindert zowel de roodheid van de huid, als de pijn.


Geschiedenis van de Arganboom

«Argania Spinosa», beter bekend als de Arganboom, is een wilde, resistente boom met kleine doornige takken, die uitsluitend groeit in zuidwest-Marokko. De geschiedenis van de Arganboom ligt diep geworteld in de geschiedenis van Marokko en is de schat van de Berber regio's van Zuid-Marokko. De arganbomen groeien in een gebied met een oppervlakte van ongeveer 3.000 vierkante mijlen (ongeveer 20 miljoen bomen). Om uitsterven tegen te gaan en ter bescherming van de unieke en buitengewone eigenschappen, is de Argan boom toegevoegd aan het universele erfgoed van de UNESCO,


De boom heeft belangrijke ecologische en fysiologische eigenschappen die het de enige soort maken die kan overleven in dorre en semi-aride gebieden. Ook als het gaat om grond en begrazing-behoud van het land, de strijd tegen erosie en woestijnvorming heeft de boom grote waarde.

Dankzij haar wortels, die tot 30 meter lang kunnen groeien, speelt de Arganboom een belangrijke rol in het behoud van de bodem, die verrijkt wordt met organisch materiaal uit de gevallen bladeren. Er leven meer dan 100 verschillende soorten planten onder een Arganboom, te danken aan de beschermende schuilplaats die de boom biedt.

De Arganboom is niet gevoelig voor warmte en vereist zeer weinig water. De wortels kunnen tot 30 meter diepte water bereiken. In geval van een droogte, gebruikt de Arganboom zijn bladeren om het verdampingsproces te weerstaan en gaat in “slaapstand”. Als de luchtvochtigheid stijgt, komt de boom weer tot leven. Een Arganboom produceert tussen de 10 en 30 kilo vruchten per jaar. Voor een liter arganolie is 38 kilo fruit nodig, oftewel 2,5 kilo van de pitten.

   
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...