after sport recovery liposomaal

Liposomaal Recovery (After workout)

Liposomaal B-complex 250 ml

Liposomaal B-complex 250 ml

Liposomaal Vitamine B12 250 ml

Liposomaal Vitamine B12 - methyl-cobalamine

25 porties = 25 dagen 2500 microgram B12 per portie.

Vloeibaar vitamine B12 ook ideaal voor veganisten. Alleen gebruiken bij een aangetoond tekort aan B12

€ 28,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Actinovo-b12-liposomaal-250mlALC
  • Koop 2 voor € 26,95 en bespaar 7%
  • Koop 3 voor € 25,95 en bespaar 10%
Liposomaal Vitamine B12 250 ml is te bestellen in veelvoud van 1

Liposomaal Vegan Vitamine B12 methyl-cobalamine 250 ml

Voor de opname van vitamine B12 is een intrinsic factor (intrinsieke factor) nodig die vanaf de maag zorg draagt voor de opname van de vitamine B12. De intrinsic factor wordt in het maagslijmvlies aangemaakt. De aanmaak van de intrinsic factor neemt af bij het verouderen maar wordt ook beïnvloedt door maagzuurremmers.

Vitamine B12 methylcobalamine in de liposomale vorm passeert de maag en belandt via de darmwand in de bloedbaan. Methylcobalamine is de best opneembare biologisch actieve vorm van B12. De liposomale vorm van B12 heeft dus geen intrinsic factor nodig!

Gebruiksaanwijzing liposomaal vitamine B12

Gebruik 1 eetlepel (10 ml) per dag en elke dag. Puur of gemengd met een vloeistof zoals sap of zuivel.1 Portie van 10 ml liposomale vloeistof bevat 2500 mcg B12. De ADH voor B12 is 2,8 mcg per dag. Liposomaal vitamine B12 wordt vele malen beter opgenomen, daarom is er niet teveel gedoseerd en moet je na 1 verpakking een week pauze nemen. Maar er zijn geen nadelige effecten op het lichaam bekend van een hoge vitamine B12-inname*.

De houdbaarheid van liposomale B12 is kort; 8 weken na openen, bij een temperatuur van 7 graden. Sommige liposomale supplementen gebruiken conserveringsmiddelen zoals kaliumsorbaat en alcohol (3% ethanol). Actinovo heeft er voor gekozen om iets meer alcohol toe te voegen en geen sorbaat! Een bijkomend voordeel is dat de liposomen nog kleiner worden. 

Actinovo gebruikt geen soja-lecithine, bevat geen conserveringsmiddelen, geen zoetstoffen, geen kleurstoffen en geen smaakstoffen.

Actinovo kiest voor functie en effect in plaats van smaak en geur.

Transparante kwaliteit, kijk onder de knop downloads, daar treft u de analyse-certificaten van onze ingrediënten.


liposomaal B12

Terug naar de actinovo-pagina

Dit is een voedingssupplement. Een gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

voedingssupplement liposomaal vitamine b12

Wat is vitamine B12

Vitamine B12 is een wateroplosbare vitamine genaamd cobalamine. In de volksmon word het ook de “energie-vitamine” of de “vegetariërs-vitamine” genoemd. In voeding komt B12 voor in drie vormen; methylcobalamine, hydroxycobalamine en S-adenosylcobalamine. In supplementen wordt hydroxycobalamine of cyanocobalamine gebruikt.

Waarom vitamine B12 gebruiken?

Is goed bij vermoeidheid en moeheid (lichamelijk en geestelijk). Bij futloosheid, vermoeidheid en moeheid.

Hoe wordt B12 opgenomen

Vitamine B12 wordt op 2 manieren opgenomen. Via diffusie wordt 1% van de B12 opgenomen. Dit is de opname van vitamine B12 zonder intrinsic factor. De intrinsiek factor wordt in het maagslijmvlies gemaakt, bindt zich aan de B12 en zorgt voor opname door de darmwand. De derde manier om B12 toe te dienen is door middel van B12-injecties.

De B12 in voeding is verbonden aan een eiwit, het maagzuur (enzymen) knippen de B12 los van het eiwit. In de maag bindt de vrije B12 zich aan de intrinsieke factor. De gebonden vorm van B12 wordt aan het einde van de dunne darm opgenomen.

Hoe kan een tekort aan vitamine B12 ontstaan

De voeding levert voldoende B12. Tekorten ontstaan vooral doordat de B12 niet (voldoende) wordt opgenomen. Voor de opname zijn enzymen (pepsine op eiwitten te verteren) en de intrinsieke factor nodig. Als de aanmaak of werking van de intrinsieke factor wordt verstoord ontstaat er een B12-tekort. Medicijnen kunnen de opname van B12 beïnvloeden. Bijvoorbeeld langdurig metformine gebruik bij diabetes, maar ook colchicine (jicht), sommige cholesterol-verlagers en kaliumtabletten.

Vitamine B12 overdoseren

Het lichaam heeft een bescherming tegen een te hoge opname van B12. Hoe meer B12 in de voeding, hoe minder het lichaam opneemt. De aanbevolen dagelijks dosis is 2,8 microgram.

Bronnen van vitamine B12

Natuurlijke bronnen van B12 zijn; melk (zuivelprodukten), eieren, kaas, yoghurt, vlees en vis. De meeste Nederlanders eten dit regelmatig en zij hebben voldoende B12 in hun voeding. Maar wordt de B12 uit voeding ook opgenomen?

Wanneer is er een verhoogde behoefte aan B12

De natuurlijke bronnen van B12 passen niet is een veganistisch dieet. Als er niet “gezondigd” wordt in het vegetarische (vegan) of macrobiotische dieet kan er een tekort ontstaan. Er wordt B12 toegevoegd ana vlees-vervangers, soja-produkten en aan somige maaltijdvervangers zoals Juvo. Ook bij vegetariërs en veganisten geldt dat de voeding voldoende moet aanbieden maar dat de opname vooral wordt bepaald door de produktie van de intrinsieke factor.

Bij het ouder worden (vanaf 60 heet “ouder”) neemt de produktie van maagsap en dus de aanmaak van de intrinsic factor af. B12 heeft deze factor nodig heeft om opgenomen te worden.

Waarom liposomale vitamine B12

Verpakt in een jasje van lipiden (vet uit zonnebloem-olie) wordt de liposoom opgenomen zoals vet.

Wat doet vitamine B12

Bloed: helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen.

Celdeling: is goed voor het celdelingsproces, speelt en rol in weefselgroei en ontwikkeling.

Energie: activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Bevordert de energie-stofwisseling door energie vrij te maken uit voeding (vet, koolhydraten, eiwitten). Ondersteunt het energie-niveau. Energie voor lichaam en geest.

Immuunsysteem: Heeft en positieve invloed op het immuunsysteem. Helpt het immuunsysteem. Ondersteunt de afweer van het lichaam.

Zenuwstelsel: Goed voor het zenuwstelsel. Speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen.

Geestelijke inspanning: ondersteuning. Draag bij aan concentratie, geestelijke veerkracht, geheugen, leerprestaties en een heldere geest. Draagt bij aan de heresen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen.

Alles over vitamine B12

De stichting vitamine B12 tekort geeft alle antwoorden: Zou ik een B12-tekort kunnen hebben? Wat zijn de gevolgen van een tekort aan vitamine B12? bezoek hier de website van de stichting.


  • Vitamine B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen
  • Vitamine B12 is goed voor het celdelingsproces
  • Vitamine B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam
  • Vitamine B12 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
  • Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie, de geestelijke veerkrach en een heldere geest.
  • Vitamine B12 draagt bij aan het functioneren van het geheugen
  • Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • Vitamine B12 zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel

* = Het laatste nieuws over B12 vind je in deze blog.

Alles over B12 voor veganisten vind je hier.

Meer informatie
Prijs € 28,95
Product sub titel Liposomaal Vitamine B12 Actinovo 250 ml ALC Vegan
EAN 0741807045404
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liposomaal Vitamine B12 250 ml
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!