Liposomaal Kurkuma 250 ml

Liposomaal Kurkuma 250 ml

Liposomaal Q10 250 ml

Liposomaal Q10 250 ml

Liposomaal Magnesium 250 ml

Liposomaal Magnesium 250 ml

25 porties = 25 dagen x 200 mg hoog opneembaar magnesium-citraat

Vloeibaar magnesium zonder alcohol

€ 30,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Actinovo-magnesium-250ml-ALC
  • Koop 2 voor € 29,95 en bespaar 3%
  • Koop 3 voor € 28,95 en bespaar 6%
Liposomaal Magnesium 250 ml is te bestellen in veelvoud van 1

Liposomaal Magnesium-citraat 250 ml ALC

Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Magnesium geeft stevigheid aan de botten en is nodig voor de opbouw van spieren. Het draagt ook bij aan de energievoorziening van je lichaam en de opbouw van lichaamseiwit.

  • ► Magnesium is belangrijk voor enzymen die energie produceren, vervoeren, opslaan en gebruiken.
  • ► Magnesium spelt een rol bij het omzetten van nutriënten in energie.
  • ► Magnesium is goed voor de spieren, zowel het inspannen en het ontspannen van spieren.

Ken je die tip van Oma als je niet kunt slapen? Een glas warme melk.....   het is de magnesium die het doet!

liposomaal magnesium actinovo

Gebruiksaanwijzing liposomaal magnesium

Vloeibaar, handig voor als je moeite met tabletten hebt. Gebruik 1 eetlepel (10 ml) per dag en elke dag. Puur of gemengd met een vloeistof zoals sap of zuivel. Als de fles leeg is aub 1 week pauzeren en dan de cyclus weer oppakken.

1 Portie van 10 ml liposomale vloeistof bevat 200 mg hoog opneembaar magnesium. De ADH magnesium is 300 - 350 mg per dag. vrouwen 300 mg en mannen 350 mg.  Liposomaal magnesium wordt vele malen beter opgenomen, daarom is er niet teveel gedoseerd en moet je na 1 verpakking een week pauze nemen.

De houdbaarheid van liposomale magnesium is kort; 4 - 8 weken na produktie, bij een temperatuur van 7 graden. Sommige liposomale supplementen gebruiken conserveringsmiddelen zoals kaliumsorbaat en alcohol (3% ethanol). Actinovo heeft er voor gekozen om een innovatieve manier van conserveren te ontwikkelen met het extract van de duindoornbes.

Actinovo gebruikt geen soja-lecithine, bevat geen conserveringsmiddelen, geen alcohol, geen zoetstoffen, geen kleurstoffen en geen smaakstoffen.

Actinovo kiest voor functie en effect in plaats van smaak en geur.


voedingswaarden liposomaal magnesium

Terug naar de actinovo-pagina

Dit is een voedingssupplement. Een gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat onder andere nodig is voor de vorming van bot en spieren. Het speelt ook een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren.

Opname van magnesium

Magnesium wordt opgenomen aan het einde van de dunne darm. De opname uit voeding varieert van 20 tot 60%. Voeding met een hoog gehalte aan fytaat vermindert de opname van magnesium. Fytaat is een stof die voorkomt in volkoren graanproducten. Gelukkig bevatten volkoren granen ook fytase dat fytine afbreekt. Liposomaal magnesium bevat geen fytaat.

Bronnen van magnesium

Magnesium maakt het lichaam niet zelf en moet uit voeding komen. Magnesium haal je o.a. uit volkoren-brood, groente (broccoli en spinazie), noten (amandelen), zaden (lijnzaad, pijnboompitten, zonnebloem, sesamzaad, pompoenzaad) melk (zuivel), fruit (ananas, banaan), cacao, zeewier en vlees. 100 gram pinda’s bevat ruim 200 mg, 100 gram kipfilet bevat 38 mg, een portie pasta bevat 100 mg en 1 boterham ongeveer 20 mg. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Magnesium.

Zit er nog voldoende magnesium in je voeding? Veel gewassen worden met kunstmest geteeld. Gronete en fruit van de koude grond staan in de aarde en nemen voldoende magnesium op. Kies daarom voor pure biologische voeding, raw whole food bijvoorbeeld. 

Voor vrouwen vanaf 12 jaar 280 mg per dag, ook tijdens zwangerschap en borstvoeding, voor mannen vanaf 14 jaar 350 mg per dag.

Magnesium tekort? Minimaal 20% van Nederland en België

Een tekort aan het mineral magnesium komt niet veel voor omdat bijna iedereen voldoende brood, groente, zuivel en vlees consumeert om volgens de “norm” geen tekort te krijgen. Brood is dan wel grof volkoren brood! Wit-meel-produkten bevatten nauwelijks magnesium. Zelfs water drinken helpt, maar teveel water drinken heeft een averechts effect. Belangrijk is wel dat de magnesium uit de voeding wordt opgenomen. Als nieren of darmen niet goed genoeg functioneren wordt de magnesium slechter opgenomen. Symptomen zijn dan; lusteloosheid, vermoeidheid, spierkrampen en in extreme gevallen hartritme-stoornissen.

Spieren: magnesium draagt bij aan een normale spierwerking. Het speelt een rol bij het behouden van soepele spieren.

Botten: Magnesium is van belang voor de samenstelling van de botten, het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

Vermoeidheid: Magnesium helpt bij moeheid/vermoeidheid. Te gebruiken bij; futloosheid, moehid, vermoeidheid, het draagt dan bij aan extra energie.

Zenuwstelsel: Magnesium zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Het ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.

Psychologisch: Magnesium draagt bij aan een heldere geest en geestelijke veerkracht. Te gebruiken bij geestelijke inspanning. Draagt bij aan hersenfuntie en zenuwfuncties de betrokken zijn bij concentratie en leervermogen.

Energie: Bevordert de energiestofwisseling. Het draagt bij aan een normale energie-huishouding. Het ondersteunt het energieniveau.

Electrolytenbalans: (water- en mineralen-huishouding) Magnesium draagt bij aan een goede electrolytenbalans, magnesium helpt bij het handhaven van de normale balans in de water-mineralenhuishouding in het Lichaam.

Hier lees je alles over magnesium, het magnesium-dosier van gezondheidsplein.

Meer informatie
Prijs € 30,95
Product sub titel Liposomaal Magnesium Actinovo 250 ml
EAN 0674376634185
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liposomaal Magnesium 250 ml