Actinovo liposomale vitaminen en kruiden

Actinovo liposomale vitaminen en kruiden

Actinovo natuurlijke Liposomale Vitaminen en liposomale kruiden

De Actinovo liposomale voedingssupplementen worden geproduceerd volgens een uniek en complex proces. Vitaminen en plantenextracten worden "verpakt" in een liposoom waardoor de actieve ingrediënten significant (20x) beter worden opgenomen door het lichaam. Vloeibaar, dus gemakkelijk doorslikken.

De vitaminen en actieve stoffen in een liposomaal "jasje" komen via de darmwand, in de bloedbaan en in de lichaamscellen. Dus niet in de afvoer van de wc! Actinovo produceert zelf, het productie-laboratorium staat in Hamburg. Kwaliteit en werkzaamheid zijn hier leidend.

Bezoek ook de website van ActiNovo, klik hier

Wat zijn liposomaal voedingssupplementen?

Een liposoom is een actief deeltje, vitaminen of kruiden-extract, omhuld met een dubbele laag fosfolipiden, een soort vetlaagje. Dit laagje (membraan) beschermt de inhoud tegen oxidatie, afbraak en maagzuur. Het lichaam, de darmwand, herkent een liposoom als een vetdeeltje en neemt het deeltje, inclusief de inhoud, gemakkelijk op. De fosfolipiden zijn gemaakt van lecithine uit koudgeperste zonnebloem-olie.

De voedingssupplementen waarvan bekend is dat zij moeilijk worden opgenomen zijn in een liposomale vorm veel effectiever. Curcumine, B12, K2, Glutathion maar ook de B-vitaminen, magnesium, hyaluronzuur en zelfs vitamine C worden als liposoom goed, zelfs vele malen beter, opgenomen.

actinovo high tech liposomale vitaminen

Liposomaal = High tech science

De vitaminen- en gezondheidsindustrie krijgt regelmatig kritiek. Het werkt niet, het is niet bewezen, het is alleen maar "duur plassen". Vaak zijn de kritieken onterecht. De werking van voeding en voedingssupplementen kun je niet op dezelfde manier aantonen als met medicijnen. De "gouden standaard"(dubbel blind, placebo-gecontroleerd) en de registratie zijn te duur omdat er geen patenten zijn op supplementen. Maar soms leidt negatieve feedback tot doorbraken! De opname van voedingssupplementen is sterk verbeterd met de liposomen-techniek.

liposomale vitaminen versus orale vitaminen en supplementen

Oraal ingenomen voedingssupplementen komen in aanraking met speeksel en gaan via het aggressieve maagzuur naar de dunne en dikke darm waar enzymen actief zijn. In het spijsverteringssysteem worden de actieve deeltjes veelal niet opgenomen. Tot aan 95% verdwijnt via de wc-pot. Bij vitamine C is het zelfs zo sterk dat hoe hoger de dosis, hoe minder er wordt opgenomen door het lichaam. Bron. Er zijn overigens veel onderzoeken beschikbaar met de meest uiteenlopende en soms ook tegenstrijdige conclusies.

Lange tijd was een intraveneuze toediening (injectie) de enige manier om hoge doses vitaminen in de bloedbaan te krijgen. De liposomale vorm is een alternatief.

In de 60-er jaren werden de liposomen uitgevonden. Deze kleine natuurwondertjes verpakken bijne elk actief ingrediënt in een dubbel membraan dat lijkt op de lichaamscellen. Het lichaam herkent een liposoom als "eigen" en breekt deze niet af. Het passeert de mond, de maag en de darmwand om in de bloedbaan pas de interactie met de lichaamscellen aan te gaan. De doorbraak die Actinovo brengt is een betaalbare vorm op basis van eigen beschermde techniek van Actinovo.

Met Actinovo is een methode beschikbaar die als een turbo werkt op het effect van voedingssupplementen. Een doorbraak, een revolutie in de wereld van vitaminen en kruiden (voedingssupplementen). Ontdek zelf de kracht van voedingssupplementen in een liposomale vorm.

actinovo liposomale voedingssupplementen

► Zonder smaak-stoffen, zoetstoffen, geen soja.

► Met of zonder alcohol, voor een zeer korte (vers) of langere houdbaarheid van 12 maanden.

► De beste natuurlijke fosfo-lipiden uit Non-GMO zonnebloemolie.

► Geen toevoegingen, Geen kaliumsorbaat!

liposomale vitaminen optimale opname vergelijking met injecties, tabletten, pleistersAlle voedingsstoffen, dus ook vitaminen in tabletvorm moeten de maag, het maagsap en de spijsverteringssappen passeren voordat zij opgenomen kunnen worden door de darmwand. Lipsomaal vitaminen zijn beschermd met een vet-laagje (fosfolipiden) die de vitaminen of extracten beschermen tegen de spijsverteringssappen. De liposomale verpakking passeert gemakkelijker de darmwand. 

Het liposoom gevuld met actieve ingrediënten hecht zich aan en lichaamscel en geeft de inhoud af aan de cel. De fosfolipiden, het membraan van het liposoom "fuseert" met het membraan van de lichaamscel. Het membraan van een lichaamscel is ook gemaakt van fosfolipiden.

afbeelding opname liposomale voedingssupplementen


liposomen voeden lichaamscel

De liposomale basis: zonnebloem-lecithine

Liposomale supplementen – de basis/

De liposomaal vitaminen van ActiNovo worden gemaakt met zonnebloemolie. Om precies te zijn met lecithine. Lecithine is een mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden. Commercieel verkrijgbare lecithine wordt van oudsher vooral uit sojabonen verkregen. De laatste jaren echter wordt lecithine steeds vaker ook uit andere bronnen verkregen, zoals ActiNovo doet uit zonnebloempitten. De reden voor deze opkomst van zonnebloemlecithine: in de eerste plaats vraagt de consument om lecithinen uit niet-genetisch gemodificeerd materiaal. In de tweede plaats worden voedingsmiddelproducenten sinds november 2005 verplicht om op de verpakking aan te geven als hun product allergenen bevat. Sojalecithine wordt als allergeen gezien. Voor ActiNovo is dit de reden om te kiezen voor zonnebloem-pit-lecithine.

Lecithine is een molecuul met aan de ene kant een lipofiele component en aan de andere kant een polair uiteinde, zodat het een effectieve emulgator is. Het is een essentieel bestanddeel van iedere lichaamscel dat onder andere voorkomt in celmembranen.

Lecithine wordt verkregen door de zaden van oliehoudende planten (bijvoorbeeld zonnebloem, maïs, raapzaad) onder hoge druk uit te persen. De ruwe olie is nu nog niet eetbaar, omdat deze grote hoeveelheden verontreiniging bevatten, zoals zaadresten, vrije vetzuren, fosfolipiden etc. Om de olie geschikt te maken voor consumptie dienen eerst de fosfolipiden verwijderd te worden. Dit gebeurt door water aan de ruwe olie toe te voegen.

De fosfolipiden verzamelen zich rond het water. Omdat water zwaarder is dan olie, zakken de fosfolipiden als een 'droes' naar de bodem van de tank. Via een centrifugestap wordt de droes van de olie gescheiden. De droes wordt gefiltreerd (om onoplosbare resten, zoals zaadresten, te verwijderen.

De fosfolipiden in ActiNovo zijn dus geperst uit zonnebloem-pitten (NON GMO) en met water en centrifugeren uit de ruwe olie gewonnen.

opname liposomaal vitamine

Geen producten gevonden voor deze selectie.